Skip to main content

Black Aether magazin online

Kedves olvasó, Lovecraft rajongó!

2016 március 1-én indult útjára, jelent meg az első Black Aether magazin. Hosszú előkészítés, sok sok befektetett munka és még több eltökéltség kellett ahhoz, hogy megvalósulhasson a magazin, összefogva és inspirálva a hazai alkotói közösség egy részét. Amikor először felmerült bennem a gondolat és megkérdeztem erről örök jó barátomat, Vígh Dávidot, éreztem, de akár mondhatom azt is, hogy tudtam, egy olyan folyamat elindítója lesz a Black Aether, ami hatással lesz a hazai Lovecrafti közösség életére. Bár azt én sem gondoltam volna, hogy ennyire meghatározó lesz a kiadvány, azt pedig végképp nem gondoltam, hogy ekkora kereslet lesz rá és ennyire pozitív lesz a fogadtatás.

Eltelt közel egy év, november végén megjelent a magazin negyedik száma is.

Amikor a megrendeléseket, véleményeket és recenziókat összegeztem, csak akkor jöttem rá arra, hogy tévedtem, mikor azt gondoltam, megfelelő „marketinget” társítottam a megjelenéshez. Nem tudtam jól felmérni a magazin előre látható népszerűségét.

Nagyon sokan lemaradtak az első és második számról, amit jelen pillanatban – és később sem – nem lehet beszerezni.

Pedig a Black Aether magazin elsődleges célja, „felkavarni az állóvizet és arra bíztatni, hogy ragadj tollat vagy billentyűzetet, írd meg azt a régi történetet, amit már rég meg szerettél volna írni, rajzaiddal láttasd a saját szemszögödből az olvasókkal a rettenetet.” Azonban ha a magazin nem tud eljutni mindenkihez, aki kedveli H. P. Lovecraft munkásságát, a weird rémtörténeteket, akkor a Black Aether magazin nem tudja maradéktalanul ellátni feladatát, amiért létrejött.

Ezért úgy döntöttem, hogy a Black Aether magazinok nyomtatásba már nem kerülő számai, körülbelül fél éves periódust követve, elérhetőek lesznek mindenki számára ingyenesen, online verzióban.

A H. P. Lovecraft munkásságát követő hazai alkotói közösség, megjelenés terén évtizedekkel le van maradva. A nemzetközi piacokon virágzik a kozmikus horror, havi több megjelenéssel lehet számolni, egymást követik az antológiák. Pedig tudjuk jól, ha mi magyarok bármibe is belefogunk, szívvel lélekkel kiállunk egy cél, vagy feladat mellett, akkor annak szinte garantált a sikere.

Elvi kérdésként kezelem azt, hogy H P. Lovecraft és követőinek alkotásait, nem szabad lekorlátozni egy bizonyos rétegre Magyarországon; jelen esetben, akik meg tudták rendelni a nyomtatott Black Aether magazint. Mint minden The Black Aether kezdeményezés, mindenki számár elérhető kell legyen a Black Aether is, mert csak így tud megvalósulni az elsődleges cél. Inspirálni, alkotásra ösztönözni.

Az, hogy ez megvalósulhatott, természetesen nem az én érdemem. Ez az érdem az alkotóké, grafikusoké és íróké egyaránt, akik beleegyeztek abba, hogy a Black Aetherben megjelent anyag, elérhető legyen online is. A köszönet őket illeti.

Őszintén remélem, hiszek abban, hogy ez a kezdeményezés is hozzájárul ahhoz, hogy a hazai közösség még aktívabb, még „termékenyebb” legyen, és még több zseniális alkotással örvendeztesse meg az évtizedek óta kiéhezett magyarországi Howard Phillips Lovecraft rajongókat.

Jó olvasást kívánok mindenkinek..

Tomasics József
főszerkesztő

Ez is érdekelni fog

Black Aether #6 Magazin – megjelenési inform... Az elmúlt fél év igen csak hosszúnak tűnt új Black Aether magazin nélkül – mert valójában hosszú is -, de végre elérkezett az idő, hogy megjelenjen a ...
Juhász Ernő – interjú A The Black Aether galériájában bőségesen szerepelnek külföldi alkotók, ideje, hogy a hazai grafikusokat is feltérképezzük, akik művészetükkel H. P. L...
Cotter Blackstone – interjú Cotter Blackstone az egyik legaktívabb, és ha lehet ezt mondani, a leg termékenyebb író jelenleg a hazai Lovecrafti közösségben. A Black Aether #4 mag...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on RedditEmail this to someone