Black Aether #5 megjelenés

posted in: Friss | 0

A Black Aether #5 magazin március 1-én jelenik meg, a postázás pedig a megszokott rendszer szerint, március 15. után indul. Elvileg még azon a héten odaérhet a magazin, de biztosat inkább az utána lévő hétre mondanék.

A magazinban ezúttal 5 novella és egy versfordítás szerepel, és természetesen mindegyikhez külön illusztráció, ami együttesen 64 oldal tesz ki. Ez talán egy kicsit kevésnek tűnhet, ez lesz az eddig legvékonyabb magazin, de az ebben a számban szereplő novellák hosszabbak, nem 2-3 oldalasak.

Nagy örömömre szolgál, hogy a BA alkotói közösséghez mindig csatlakoznak új írók és grafikusok is egyaránt, egyre több alkotó érzi biztos támpontnak a magazint. Dajka Gábor és Domboróczki Dávid neve ismerős lehet a Kerekasztal csoportból, illetve Gábor vezeti a TBA bizarro horror sorozatát. Ők ketten egy közös novellával szerepelnek a magazinban, ami az egri katakombákban eonok óta rejtőző rettenetet hozza el nekünk. Új alkotóként csatlakozott a magazinhoz a képregényes körökből ismert ikerpár, Békefi Ákos és Tamás. Ákos egy nagyon remek, az első világháború olasz frontján játszódó rémtörténetet küldött a magazin részére, amiben magyar katonák kényszerülnek szembenézni a rettenettel.

A Black Aether #5 magazinban megjelenő novellák és versfordítás:

  • Balogh József: Halpofa
  • Békefi Ákos: Fent a mélyben
  • Bella Katalin: Rettenet a Reid-házban
  • Dajka Gábor – Domboróczki Dávid: Város a város alatt
  • Laki Péter: A ház (The House)
  • Veres Attila: Szorozva nullával

Békefi Ákos és Tamás mint illusztrátor is szerepel a magazinban, mind a ketten készítettek egy-egy novellához – aki ismeri őket tudja, hogy kivételes minőségű – grafikát. A másik négy darab belső illusztrációt Ámon Attila, Baukó Dániel, László Márk és Vígh Dávid készítette. Az gyönyörűen hátborzongató borítógrafikát, amiből tegnap láthattál egy részletet Baukó Dániel készítette.

A végére maradt az extra ajándék, ami mondhatni hozzá tartozik a Black Aether magazinhoz; ezúttal egy sorozatot indítottunk el. Báti László a BA egyik törzsgrafikusa a jelenlegi és az elkövetkezendő számokhoz egy-egy könyvjelző-grafikát készít, ami HPL istenségeit, entitásait ábrázolja. Az első könyvjelzőn Yog-Sothoth szerepel! Az alábbi képen egy nagyon kezdetleges, csupán golyóstollal készült vázlatot láthatsz.

A végső grafika tusfilccel készül, utána pedig színezzük. Azért, hogy a könyvjelző ne csupán egy díszes – rettentően díszes – ajándék legyen, hanem gyakorlati haszna is legyen, alapként 400g/m2-es papírt használtunk, ami már igazából karton, és ezt megfejeltük egy magas fényű fóliával is, ami még jobban kiemeli a grafikát és sokkal tartósabbá teszi a könyvjelzőt. A végére pedig mind a négy sarkot lekerekítjük, hogy ne váljon el a fólia az alaptól, ha sokat bazirgálod a kép szélét, miközben a novellákat olvasod.

Mivel a magazin az eddigieknél vékonyabb lesz, ez feltételezi azt is, hogy az ára alacsonyabb lesz, és ez valóban így is lesz, azonban a könyvjelző még befolyásolja a végleges árat, ezért biztosat csak hétfőn fogok tudni mondani, előre láthatóan 750.- Ft+ postaköltség lesz a magazin ára.

Ja és igen, a Posta. Ehhez csupán egy rövid kis mementót szeretnék elmondani. Miután a helyi postahivatalban kiderült, hogy az eddig használt légpárnás boríték koránt sem biztos, hogy belefér az új méretszabályozásba – az amúgy nagyon kedves és segítőkész hölgy szerint igen, de kolléganője szerint nem -, javasolták, hogy vegyek egyenborítékot a hivatalos postaboltban, ahol a Posta saját, szabványméretet követő termékeit tudom megvásárolni, igaz, nem légpárnás kivitelben. A postai szabványboríték közel 2 centiméterrel hosszabb, mint ami az új szabályozás szerint feladható sima levélként.

Miután mindenki levonta a tanulságot, azt azért elárulom, hogy megszületett – saját utánajárás révén – a megoldás, a magazin sima levélként postára tud kerülni 275 forintos postaköltségen, illetve a két magazinos csomag 490 forintért.

Ne felejtsd el, hogy a Black Aether #5 magazin már a www.magazin.theblackaether.com oldalon lesz rendelhető március 1-től, de erre természetesen az új külsővel jelentkező TBA oldalon is felhívjuk majd a figyelmedet.

Tomasics József