F.A.Q. – Antológia

A Black Aether életében eltelt több mint egy év, ami évet én – ahogy mindig is mondtam – egy olyan mérföldkő elérésére szántam, aminek elérésekor fellélegezhetek. Ma Magyarországon van olyan alkotói közösség, ami képes méltón követni H. P. Lovecraft munkásságát, és bizony van olyan olvasói közösség is, ami értékeli a fáradozásokat és megértő is tud lenni. Ezért örömmel jelenthetem, hogy magasabb szintre lépünk és elindítjuk a Black Aether Antológiát, ami egy olyan könyv lesz, amiben kizárólag hazai gyakorlott és amatőr írók, eddig nem publikált, H. P. Lovecraft szellemiségét követő novellái fognak szerepelni. Hűek maradva elveinkhez továbbra is nonprofit a kezdeményezés, ami a magyarországi rajongóknak szól, de nem fogjuk megfosztani a nemzetközi közösséget sem a magyar kreatív tehetségek alkotásaitól.

Visszatekintve az elmúlt két év novelláira már most elindíthattunk volna egy könyvet, hisz annyi remek író jelentkezett és annyi remek novella készült el. Azonban ez a két év fejlődés volt mindenki számára, ezért is emeljük sokkal magasabbra a lécet, az elvárások sokkal nagyobbak lesznek az antológia esetében, ez azonban ismét nem jelenti azt, hogy nem kerülhet be olyan novella a könyvbe, amit nem ismert, elismert író készített. Továbbra is kiemelkedő cél az amatőr közösség támogatása és segítése és H. P. Lovecraft eszenciájának megőrzése. Éppen ezért, az antológiába kizárólag olyan írások fognak kerülni, amik hűek Lovecraft szellemiségéhez, továbbviszik irodalmi örökségét és tisztelettel kezelik azt.

Nagyon fontos, hogy a kiadvány nem csupán tapasztalt, vagy akár elismert írók alkotásaiból fog összeállni. Senki nem fog hátrányba kerülni az miatt, mert kezdő író és még nem jelent meg sehol egyetlen írása sem. Sőt. Preferáljuk a kezdő írókat és minden tőlünk telhető segítséget megadunk, hogy az anyagot megfelelőre formázzuk közösen. Ezért hát ne legyél szemérmes, ha úgy érzed képes vagy megfelelni a feltételeknek, akkor ne habozz és küld el a novelládat vagy kisregényedet nekünk. A Black Aether magazin esetében is előfordult, hogy egy elsőre teljesen alkalmatlannak tűnő novellából készült el közös munkával az anyag, ami végül bekerült a magazinba.

Mielőtt belefognál az új történet írásába, mindenképpen olvasd el a Gyakorlati tanácsok rémtörténetek írásához című anyagunkat!

 • Kizárólag olyan történeteket fogadunk el, amik követik H. P. Lovecraft szellemiségét, igazodnak munkásságához, és tiszteletben tartják azt. Hűek vagyunk H. P. Lovecraft írásról vallott elveihez, nem fogunk megreformálni semmit, és ezért kérünk, te se tedd ezt.
 • Bár rendszeresen áldozunk Cthulhu-nak és jártunk már Innsmouth-ban is, H. P. Lovecraft ennél sokkal nagyobb panteont hozott létre, ezért kérünk, hogy használd ki a kozmikus horror által kínált végtelen lehetőségek listáját. Nem attól Lovecrafti egy történet, vagy követi munkásságát, ha szerepel benne Cthulhu és Nyarlathotep. Természetesen szeretjük ezeket a történeteket is, de kritikusabb szemmel nézünk rájuk.
 • Csak olyan történet kerülhet a kiadványba, ami előtte még nem volt publikálva se nyomtatott, se online, digitális formában. Ezt le fogjuk ellenőrizni, spóroljunk meg a felesleges köröket.
 • Beérkező anyagokat minimum 25.000 karakter terjedelemtől várunk. El tudunk térni ettől a határtól, de ezt csak indokolt esetben tesszük meg.
 • Olyan történetet küldj, ami teljes egész, lezárt, sorozatra értelemszerűen nincs lehetőség. Ha még nem készültél el a történeteddel, vagy éppen még csak most tervezed, hogy nekiállsz egy újnak, küldj róla bővebb szinopszist, amiben felvázolod a történéseket. Ha bizonytalan vagy magadban, nyugodtan keress meg minket, mindenben fogunk segíteni, sok jó és hasznos tanácsunk van.
 • Ha kész anyaggal rendelkezel, mindenképpen csatolj mellé szinopszist amikor elküldöd nekünk.
 • Az anyagot Word vagy Open Office formátumban küldjed, mindenféle formázás, csilli-villi betűtípusok és színek nélkül. Kizárólag Times New Roman betűtípust használhatsz, 11 vagy 12 méretben. Ne legyen aláhúzott, vagy bold szövegrész, mert törlésre kerül a kiemelés, kizárólag dőltbetűt használhatsz. Azokat az anyagokat, amik nem felelnek meg ezeknek a minimális feltételeknek, automatikusan töröljük.
 • Ügyelj a helyesírásra, a kirívóan rossz anyagokat, nem fogadjuk el.
 • Az, hogy az alkotásodat elküldöd a részünkre, természetesen nem jelenti azt, hogy automatikusan meg fog jelenni bármelyik kiadványunkban is.
 • Folyamatosan várjuk az alkotásokat, pontos leadási határidő nincs. Ha az antológia eléri a megfelelő terjedelmet – amit jó előre, időben jelezni fogunk -, több anyagot nem fogadunk az első kötetbe.
 • Az alkotásokat kizárólag emailben fogadjuk el, küldj üzenetet az info@theblackaether.com címre, amiben pár mondatban bemutatkozol és ha van már anyagod, akkor azt és a szinopszist csatolod az emailhez.

Minden beküldött novella és kisregény elbírálás alá kerül és pozitív döntés esetében indul el a közös szerkesztői munka. Erről természetesen mindenkit értesíteni fogunk, amit egy szerződéskötés fog követni. A cél az, hogy minden alkotó megfelelő arányban részesüljön a könyv magyar és angol nyelvű megjelenéséből egyaránt. A magyarországi közösség számára a könyv megjelenése továbbra is nonprofit.

Az antológiát első sorban a magyarországi Lovecraft közösségnek készül, de nem titkolt célja, hogy szélesebb körben is szeretnénk általa megismertetni az olvasókat H. P. Lovecraft munkásságával és hazai követőivel. Ezért a cél nem a minél magasabb profit elérése. Ezt mindenképpen tartsd szem előtt, ha valakinél úgy érezzük, hogy nem tud azonosulni az antológia céljával és kizárólag az anyagi haszonszerzés a célja, vagy a közösséget nem szolgáló öncélú reklám, az útjaink elválnak.

A cél, az inspirálás.

Jó munkát kívánunk!

Ez is érdekelni fog

F.A.Q. – Magazin Az antológia elindításával kénytelenek vagyunk korlátozni a megjelenés rendszerességét. Ez azt jelenti, hogy a Black Aether Magazin előre láthatólag á...
Vígh Dávid Gr4ss – interjú A Black Aether magazin alkotói közösségének oszlopos és mondhatni alapító tagja Vígh Dávid, aki ott volt minden olyan kezdeményezés létrejötténél, ami...
Black Aether magazin online Kedves olvasó, Lovecraft rajongó! 2016 március 1-én indult útjára, jelent meg az első Black Aether magazin. Hosszú előkészítés, sok sok befektetett m...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.