Skip to main content

Black Aether #4

Black Aether #4, 2016. december

Kedves Olvasó!

Rögtön a magazin elején helyreigazítással kell kezdenem. A Black Aether #3 magazin tartalomjegyzékében hibásak szerepel a borítót elkészítő grafikus neve. A borítógrafikát László Márk készítette.

Elérkeztünk a 2016-os év végéhez, ami – és ezt nyugodtan merem kijelenteni – nagyon fontos év a magyarországi H. P. Lovecraft rajongók életében. Elindult a Black Aether magazin, és talán töretlen sikernek lehet nevezni azt amit elért az első évben. Egyre többen vásároljátok a kiadványt, egyre több online vagy nyomtatott magazin ad hírt a Black Aetherről és a hazai közösségről egyaránt.

Szeretném hinni, hogy a 2016-os év, a Black Aether magazin első évfolyama úgy fog megmaradni a jelenlegi és jövendőbeli H. P. Lovecraft rajongók gondolataiban, ami év megváltoztatta a hazai Lovecrafti életet. Bebizonyítottuk, hogy van helyünk a hazai irodalmi életben, és legyen bármennyire kicsi is jelenlegi közösségünk, képesek vagyunk valódi kulturális értékeke megteremtésére.

Hallattuk a hangunkat és úgy tűnik nem hiába.

A Black Aether nem akar több lenni annál, mint amiért valójában létrejött. A cél a szórakoztatás és az ösztönzés. Felkavarni az állóvizet és arra bíztatni, hogy ragadj tollat vagy billentyűzetet, írd meg azt a régi történetet, amit már rég meg szerettél volna írni, rajzaiddal láttasd a saját szemszögedből az olvasókkal a rettenetet.

A magazin nem tudja helyettesíteni H.P. Lovecraft írásait, sem a weird irodalom neves képviselőit, hisz ez lehetetlen. Ezért is kérlek kedves olvasó, úgy tekints majd a kezedben tartott füzet tartalmára, hogy ezt tartsd szem előtt.

Végtelen hálával és köszönettel tartozom menyasszonyomnak, Editnek, aki mindig mellettem állt és áll most is. Az ő kifogyhatatlan energiája, támogatása, bíztatása, segítsége, türelme, önfeláldozása és a világ legfinomabb kávéja nélkül nem létezne a The Black Aether online magazin, a Black Aether magazin, a Micro Aether ebook, az Aether Podcast, az Alkotói Nyereményjáték és nem indult volna el az enciklopédia projekt sem.

A Black Aether magazin első évét Editnek ajánlom.

Tomasics József
főszerkesztő


Borító: László Márk
Korrektúra: Fükő Renáta
Töredelés: Körtvélyes Ákos
H. P. Lovecraft portré: Ámon Attila

Csomópontok
Írta: Balogh József
Illusztrálta: Juhász Ernő

Millstone-máglyái
Írta: Bella Katalin
Illusztrálta: Ámon Attila

Alexander Wakefield eltűnése
Írta: Britpopper

Istenek szolgálója
Írta: Czinkóczi Krisztina
Illusztrálta: Báti László

Áttűnés
Írta: Farkas Balázs
Illusztrálta: László Márk

Clarke Ashton Smith úrnak, fantasztikus alkotásaiért
Versfordítás: H. Katalin

Amikor eljönnek
Irta: Kökény Pál
Illusztrálta: Kiss Kata

A rémálom tó
Versfordítás: Laki Péter

Az elátkozott utca
Írta: Molnár Csaba
Illusztrálta: Bakó Dániel

Ami a zátonyon túl rejtőzik /borító novella/
Írta: Cotter Blackstone
Illusztrálta: Vígh Dávid Gr4ss

Virgil Finlay-nek – Robert Bloch „Az arcnélküli isten” című történetéhez készült rajza okán
Versfordítás: Vachter Ákos


A novellák és illusztrációk a szerzők engedélye nélkül nem másolhatóak, kereskedelmi forgalomba nem hozhatóak. A Black Aether oldalon, a szerző kizárólagos engedélyével jelenhettek meg az alkotások. Ha szeretnéd a novella szövegét megosztani az oldaladon, vedd fel a kapcsolatot a szerzővel és a grafikussal, vagy üzenj nekünk, segítünk a kapcsolatfelvételben.

Black Aether #4, file méret: 15MB

Betétlap, ami a három darab versfordítást tartalmazza, nyomtatható verzióban.

CC-BY-NC-ND-4.0 © 2016 The Black Aether

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on RedditEmail this to someone