Black Aether #6

Kedves Olvasó!

Black Aether #6, 2017. október

A Black Aether magazin féléves megjelenési periódusra való átállása jó döntésnek bizonyult. Nehezen hoztam meg ezt a döntést, de utólag kijelenthetem, hogy szüksége volt erre a váltásra a magazinnak is és a hazai közösségnek is. Ez a féléves ciklus nagyobb biztonságot nyújt a kezdő, nem egy alkalommal elsőműves szerzőknek, ugyan is érthető módon több idő áll rendelkezésre, hogy a novellák végső formát öltsenek. A legnagyobb büszkeséggel az tölt el, hogy a Black Aether magazin továbbra is betölti legfontosabb szerepét, inspirálja, alkotásra ösztönzi H. P. Lovecraft hazai követőit. Három új szerző csatlakozott a magazinhoz Dushan M. Lechky, Erdei Lilla és Réz Andor személyében, Pálmai Attila és Tod Antal pedig mint grafikusok mutatják meg tehetségüket a magazinban.

Mindenképpen ki kell térnem arra az örvendetes eseményre, miszerint 2017. augusztus 9-én hivatalosan megalakult a Magyar H. P. Lovecraft Társaság. A kulturális egyesület célja H. P. Lovecraft munkásságának és életének megismertetése, népszerűsítése, terjesztése, magyar nyelvre fordított és a még lefordítatlan műveinek nyilvántartása, a hazai közösség segítése. Bíztatunk mindenkit, hogy csatlakozzon az egyesülethez, aminek célkitűzéseiről és munkájáról a www.lovecraft.hu oldalon lehet tájékozódni.

A Black Aether #6 magazin igazi kuriózum a hazai ponyvamagazinok közt, ugyan is – ha információink nem csalnak -, eddig még senki nem próbálkozott meg round-robin novella elkészítésével. Nekünk ez sikerült és a kezdeményezés olyan sikeres volt, hogy párhuzamosan három round-robin novella indult el. A round-robin lényege abban áll, hogy adott számú szerző együtt készíti el a novellát fejezetenként váltva egymást, de mi egy kis csavart tettünk a folyamatba, ugyan is a Black Aether esetében, a soron következő szerző, minden alkalommal kapott egy kisebb feladatot az őt megelőző írótársától, amit maradéktalanul és mondhatni észrevétlenül, bele kellett csempésszen a történetbe. Igazán érdekes volt látni, ahogy a csapatok tagjai összhangban, egymást segítve alakították a történeteket, elhagyva mindenféle önös érdekeket.

Igazi csapatmunka volt, amit ezúton is köszönök minden egyes közreműködőnek.

A Black Aether nem tudja helyettesíteni H. P. Lovecraft írásait, sem a weird irodalom neves képviselőit, hisz ez lehetetlen. Ezért is kérlek kedves olvasó, úgy tekints a kezedben tartott magazin tartalmára, hogy ezt tartsd szem előtt.

Jó olvasást kívánok.

Tomasics József
főszerkesztő


Tartalom

Borítógrafika: Ámon Attila
Könyvjelző: Baukó Dániel
Korrektúra: Fükő Renáta
Tördelés: Körtvélyes Ákos

 

A fekete hajó

Írta: Bella Katain
Illusztrálta: Ámon Attila

“A greyporti kikötő sötét titkai, a világi tótorony titokzatos lakója, a sötét óceán hívogató mélysége. A titokzatos hajó kegyetlen kapitányának vérfagyasztó története.”

 

Josephine

Írta: Britpopper
Illusztrálta: Pálmai Attila

„A tiltott könyv megsárgult lapjai titkokat őriznek. A múlt árnyai a küszöbön toporognak.”

 

A mezőőr – harmadik rész

Írta: Cotter Blackstone
Illusztrálta: Baukó Dániel

„A mezőőr megelégeli hányattatásait. Úgy dönt, pontot tesz a dolgok végére.”

 

Winnie

Írta: Dushan Lechky
Illusztrálta: Báti László Gábor

„Az Óceánok mélye még számtalan titkot rejt. Tengerbiológusok egy csapata nem várt felfedezést tesz.”

 

Csontelmélet

Írta: Erdei Lilla
Illusztrálta: Vígh Dávid Gr4ss

“A Miskatonic Egyetem kékharisnyája sohasem volt bálkirálynő, de azért van pár fortély a tarsolyában ambiciózus ifjú hölgyek számára. Garanciát mindazonáltal nem vállal.”

 

A mindent álmodó szem

Írta: George Komor
Illusztrálta: Békefi Tamás

“Franciaország baljós éjszakáján a meglepő esemény elmossa a határokat álom és valóság, élet és halál között. A lélek furcsa és borzalmas újjászületése.”

 

Sötét mélység

Írta: Réz Andor
Illusztrálta: Tod Antal

“Alászállás az óceán legsötétebb rettenetébe. Vagy elménk még sötétebb titkaiba?”

 

Közöttetek
Írta: Veres Attila
Illusztrálta: László Márk

“Három élet, három sors, három cél. Egy végzet.”

 

Szumátra királynője

A The Black Aether alkotói közösség round-robin novellája
Írta:
Bella Katlin
Cotter Blackstone
Farkas Balázs
Fekete I. Alfonz
Lir Morlan
Veres Attila
Illusztrálta: Vígh Dávid Gr4ss

“A renegát hajó legénysége között kitör a lázadás, Marsh kapitány kockára tesz mindent, hogy az Ősi Isten nyomára leljen.”

 

Srivijaya szeme

A The Black Aether alkotói közösség round-robin novellája
Írta:
Bacsai Gábor
Dubán Kitti
Kökény Pali
Mike Dorottya
Szabadi Dávid
Illusztrálta: Békefi Ákos

“Szingapúr elfeledett katakombái mélyén kegyetlen szekta éledezik, egyetlen cél érdekében ontják áldozataik vérét, felnyitni Srivijaya szemét.”

 

A fekete nap

A The Black Aether alkotói közösség round-robin novellája
Írta:
Barbara Liney Woods
Demeter Norbert
Héja Zsolt
Jassó Judit
Réz Andor
Sas Ágnes
Illusztrálta: Báti László Gábor

“Amikor a bolygók együtt állnak és elsötétedik Egyiptom, Tutanhamon kíméletlenül súlyt le átkával azokra, akik nyughelyét merik háborgatni.”


A novellák és illusztrációk a szerzők engedélye nélkül nem másolhatóak, kereskedelmi forgalomba nem hozhatóak. A Black Aether oldalon, a szerző kizárólagos engedélyével jelenhettek meg az alkotások. Ha szeretnéd a novella szövegét megosztani az oldaladon, vedd fel a kapcsolatot a szerzővel és a grafikussal, vagy üzenj nekünk, segítünk a kapcsolatfelvételben.

 

 

 

CC-BY-NC-ND-4.0 © 2016 The Black Aether