Skip to main content

F.A.Q. – Ebook

A Black Aether Magazin mellett készül egy további önálló ebook kiadvány is, ami a Micro Aether kibővítése lesz. Ezt egy olyan kiadványnak tervezzük, amibe egyértelműen azok a novellák kerülnek bele, amik nem illeszkednek az antológiához és a magazinhoz. Megszűnik az 1000 szavas korlát és a behatárolt téma.

Az ebookba bele fognak férni az olyan írások is, amikről eddig úgy gondoltuk, hogy nem megfelelőek a magazinba kerüléshez, teret engedünk az erősebb horror novelláknak, nem fogjuk szigorúan elutasítani az obszcén megnyilvánulásokat – természetesen egy bizonyos határon belül -, szabad utat adunk a new weird, body horror, bizarro és minden további alzsánernek. Illetve az ebookban fognak megjelenni az olyan írások is, amik tényleg a leges legelső szárnypróbálgatások az írók részéről. Sok olyan novellát olvastam, amit kénytelen voltam kihagyni a magazinból a tartalma vagy kiforratlansága miatt, ezeket természetesen újra elolvassuk és minden valószínűség szerint, ha az írók is úgy gondolják, megjelennek az ebookban.

A megjelenést csak és kizárólag az fogja meghatározni, hogy mikor érkezik be annyi anyag, hogy érdemes legyen egy ebookba összeállítani. Nem fogunk havonta megjelentetni egy olyan kiadványt, amiben 3 darab extra rövid írás található mindösszesen, ezért az ebook rendszertelenül fog megjelenni, de a megjelenésről időben hírt fogunk adni.

 • Csak olyan történet kerülhet a kiadványba, ami előtte még nem volt publikálva se nyomtatott, se online, digitális formában. Ezt le fogjuk ellenőrizni, spóroljunk meg a felesleges köröket.
 • Beérkező anyagokat minimum 4.000 karakter terjedelemtől várunk. El tudunk térni ettől a határtól, de ezt csak indokolt esetben tesszük meg.
 • Olyan történetet küldj, ami teljes egész, lezárt, sorozatra akkor van lehetőség ha a sorozat készen van, de legalább is a részletes szinopszist, a történet felépítését, alakulását meg tudod mutatni. Ha még nem készültél el a történeteddel, vagy éppen még csak most tervezed, hogy nekiállsz egy újnak, küldj róla bővebb szinopszist, amiben felvázolod a történéseket. Ha bizonytalan vagy magadban, nyugodtan keress meg minket, mindenben fogunk segíteni, sok jó és hasznos tanácsunk van.
 • Ha kész anyaggal rendelkezel, mindenképpen csatolj mellé szinopszist amikor elküldöd nekünk.
 • Az anyagot Word vagy Open Office formátumban küldjed, mindenféle formázás, csilli-villi betűtípusok és színek nélkül. Kizárólag Times New Roman betűtípust használhatsz, 11 vagy 12 méretben. Ne legyen aláhúzott, vagy bold szövegrész, mert törlésre kerül a kiemelés, kizárólag dőltbetűt használhatsz. Azok az anyagok, amik nem felelnek meg ezeknek a minimális feltételeknek, automatikusan töröljük.
 • Ügyelj a helyesírásra, a kirívóan rossz anyagokat, nem fogadjuk el.
 • Grafikusként a folyamat ugyan az, mint a történeteknél, írj egy levelet az info@theblackaether.com címre, és pár szóban mutasd be magad, milyen stílusban és technikával készülnek alkotásaid, küldj pár anyagot vagy portfólió linket. A második lépcsőben, elküldjük az egyik író anyagát és abból, instrukciók alapján készítheted el a rajzot. Innét fogva teljes a szabadkéz. Úgy kalkulálj, hogy egy illusztráció elkészítéséhez körülbelül 1-2 heted lesz. Természetesen, ha úgy érzed, van rá időd és energiád, akkor akár több rajzot is készíthetsz.
 • Technikai feltételként a minimális elvárás, hogy a képet nagy felbontásban tudd eljuttatni a magazin részére. Ha tust, ceruzát, kihúzót használsz, akkor a szkenneléssel kapcsolatban fogunk adni technikai információt. A belső oldalakra, csak fekete-fehér illusztrációk kerülnek.
 • A képregény és a borító elkészítése egy másik fázis. Itt mindenkivel külön kell a részleteket megbeszélni. A képregényhez és borítóhoz szükséges a digitális technikák ismerete, szerkesztés, színkezelés, vektorgrafika ismerete.
 • Az, hogy az alkotásodat elküldöd a részünkre, természetesen nem jelenti azt, hogy automatikusan meg fog jelenni bármelyik kiadványunkban is.
 • Folyamatosan várjuk az alkotásokat, pontos leadási határidő nincs. A Black Aether Ebook rendszeres megjelenő kiadvány, ezért ha az éppen aktuális szám betellik a fennmaradó anyagok automatikusan a következő magazinba kerülnek.
 • Az alkotásokat kizárólag emailben fogadjuk el, küldj üzenetet az info@theblackaether.com címre, amiben pár mondatban bemutatkozol és ha van már anyagod, akkor azt és a szinopszist csatolod az emailhez.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on RedditEmail this to someone