Skip to main content

F.A.Q. – Képregény

2016-ban kereste meg Dajka Gábor és Domboróczki Dávid a nagyszerű Képregények.net blog szerkesztői a The Black Aethert, miszerint szeretnének létrehozni egy olyan képregény antológiát, amiben kizárólag magyar művészek dolgozzák fel H. P. Lovecraft egyes novelláit. Ez az elképzelés tökéletesen egybe vág a TBA hosszú távú terveivel. Egy olyan sorozatot indítunk el, ami olyan H. P. Lovecraft novellákat dolgoz fel, amik kissé hátrébb szorultak a popkultúrában. Nem fogunk előrukkolni egy újabb The Call of Cthulhu adaptációval, vagy egy sokadik Innsmouth-i nyomozással, ezekkel tele a padlás.

Fontos kiemelnünk, hogy az antológia sorozat, két nyelven fog megjelenni, angolul és magyarul. Nem titkolt cél, hogy ezzel a projekttel első sorban a nemzetközi piacot fogjuk megcélozni, a sorozat megjelenését első sorban oda tervezzük. Természetesen nem fogjuk magukra hagyni a hazai rajongókat sem, ezért nyilvánvalóan elérhető lesz a kiadvány magyar nyelven is. Ez a projekt, első sorban nem a szárnyaikat bontogató, első képregényüket megrajzoló grafikusoknak szól, de a természetesen ez nem jelenti azt, hogy bárki is hátrányba kerülne az miatt, mert a munkái vagy a neve esetleg nem ismertek képregényes körökben. Kivétel nélkül mindenki jelentkezését várjuk!

 • Kifejezetten olyan rajzolókat és keresünk, olyanokat, akik értenek a képregényekhez.
 • A kihúzást mindenkinek saját magának kell megoldania.
 • Képregény színezőt is keresünk.
 • A képregények egy részének színezése megoldott, azonban ha ezt is elvállalod, annak csak örülünk és természetesen ez nagyobb részesedéssel is jár.
 • A forgatókönyvek előkészítése folyamatban van, egy részük már el is készült.
 • A kiadvány színes lesz, ezt mindenképen vedd figyelembe. Csak abban a kivételes esetben jelenik meg fekete-fehér képregény, ha az kifejezetten megkívánja a színek mellőzését.
 • Egy grafikus egy novellát fog megrajzolni.
 • A munka során alkalmad lesz a kreatív oldalad bemutatására, a forgatókönyv nem köti meg teljesen kezedet, nagyobb kreatív szabadságot ad, mint általában.
 • A novellák megkívánják a kellő komolyságot és tiszteletet, ezért a rajzoknak kellően realisztikusnak kell lenniük, a rejtett humort, a történethez nem passzoló utalásokat szigorúan törölni fogjuk.
 • Nem kívánunk mangát, mangának mondott, manga jellegű, mások által mangának tartott képregényeket készíteni, ezért ha ez a stílusod, ez a munka nem neked szól.
 • Folyamatosan várjuk az alkotásokat, pontos jelentkezési határidő nincs.
 • Jelentkezést kizárólag emailben fogadunk el, küldj üzenetet az info@theblackaether.com címre, amiben pár mondatban bemutatkozol. A levélhez csatold korábbi képregényes munkáidat, vagy portfolió oldalad elérhetőségét. Ha nem rendelkezel egyikkel sem, akkor azt jelezd a levélben.

Minden jelentkező elbírálás alá kerül és pozitív döntés esetén indul el a közös szerkesztői munka, ha nem vagyunk teljesen biztosak a döntésünkben, akkor egy próbamunkát fogunk kérni tőled. Ez nem lesz sok, egy darab illusztrációt kell elkészíteni.

Ez a projekt nem egy hirtelen ötletből jött hobbiprojekt, aminek elkészülési határideje bármikor, bármeddig kitolható, de természetesen nem is napi 8 órás munkát kíván meg, munka, család egyéb kötelezettségek mellet végig vihető. Csak akkor jelentkezz a feladatra, ha képes vagy végigvinni a projektet és nem unod meg fél úton. Mielőtt elkezdődne a közös munka szerződést írunk alá, te is és mi is – amit nyilvánvalóan lesz időd átolvasni, megmutatni hozzáértőnek -, amiben mind a két fél kötelezettséget vállal.

Várjuk jelentkezésedet és előre is megköszönjük, ha megosztod ezt a felhívást.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on RedditEmail this to someone